Meserii Murdare: Afla mai multe despre cele mai murdare meserii din lume

 

Sa ai o meserie care iti impune sa cureti custile animanelor de la zoo, toaletele ecologice sau canalizarile au un singur lucru in comun: sunt meserii foarte murdare. Acest gen de munca expune de foarte multe ori la medii pline de bacterii si mirosuri foarte neplacute. Iata care sunt cele mai murdare meserii din lume:

Liniile de canalizare sunt o parte destul de importanta din infrastructura unui oras, motiv pentru care curatarea si mentinerea lor este un proces important care implica munca neplacuta si foarte, foarte murdara. De obicei canalizarile si tevile gazduiesc gandaci, insect, sobolani si tot felul de rozatoare cu care muncitorii in curatarea tevilor trebuie sa fie obisnuiti. Pe langa toate acestea, canalizarile sunt focare de infectii care gazduiesc bacterii foarte nocive sanatatii omului si implica interactiunea directa cu multe deseuri umane. Vidanjorii sau persoanele care se ocupa de curatarea liniilor de canalizare si a tevilor lucreaza si la intretinerea liniei de filtrare a apei pentru ca uneori sunt nevoiti efecti sa inoate printre excremente umane pentru a activa pompele de filtrare. Persoanele care se ocupa cu asta cu echipamente speciale, poarta masti pe fata, insa mirosul este destul de greu de indepartat la sfarsitul zilei.

De asemenea, nici persoanele care curata toaletele ecologice nu sunt foarte norocoase cu meseria pe care o au deoarece pentru curatarea acestor toalete muncitorii trebuie sa foloseasca un aspirator special cu care sa extraga toate deseurile pana cand se goleste bazinul. Dupa ce se face acest lucru se efectueaza spalarea bazinului si a toaletei. Acest lucru se efectueaza cu un furtun cu apa si foarte multa presiune. Se folosesc chimicale specific pentru dezinfectia acestor locuri.

Nici persoanele care curata rezervoare petroliere nu au o meserie tocmai curate, ba chiar dimpotriva, mai ales ca rezervoarele de carburanti sunt elemente mecanice cu potential de poluare destul de ridicat datorita cantitatii mari de benzenuri-hidrocarburi.

Astazi, datorita tehnologiei destul de avansate exista firme care se ocupa de curatare fara a afecta deloc calitatea rezervoarelor si fara a polua mediul , deseurile rezultate fiind cele care sunt preluate si gestionate conform normelor in vigoare.

Nici curatarea bitum nu este foarte curata. Acesta este un proces prin care se indeparteaza petele de gudron, bitum si ulei de pe vopsea, plastic sau suprafete cromate, iar persoanele care trebuie sa fac asta sunt expuse unui risc destul de mare la murdarie si contactare de bacterii, motiv pentru care specialistii trebuie sa fie cei care se ocupa de asta.