Granitul, o roca incredibila

Desi este un material raspandit si popular, multi oameni nu cunosc cat de uimitoare este roca de granit. Aceasta piatra naturala are o frumusete uimitoare care a captat atentia omenirii de-a lungul istoriei civilizatiei.

Materialul mai poate fi folosit si pentru:

In antichitate granitul era folosit de la realizarea sculpturilor pana la construirea cladirilor.

Granitul este cea mai cunoscuta roca si cea mai comuna roca de pe Pamant. Piatra este de origine vulcanica si se formeaza din magma fierbinte a Terrei.  Atunci cand magma se raceste, se formeaza cristale mari. Unul dintre cristalele din componenta granitului este cuartul.

Pentru ca o piatra sa fie clasificata drept granit, trebuie sa fie o piatra care contine intre 10% si 50% cuart, impreuna cu alte minerale precum feldspatul si altele. Granitul reprezinta cam 70-80% din componenta lanturilor muntoase de pe planeta.

Atunci cand spui granit, exista cateva lucruri importante pe care trebuie sa le tii minte. Granitul este o piatra unica. Fiecare bucata de granit este unica, avand o culoare unica si cristale dispuse intr-un mod unic.

In timp ce estetica granitului este un factor important pentru care acest material este atat de popular, mai exista si alte motive pentru care lumea adora granitul. Longevitatea granitului este cu adevarat impresionanta. Piesele de granit vor dura o viata, iar daca le veti ingriji cum trebuie, suprafetele vor arata impecabil. In acelasi timp, granitul este o piatra ecologica extrem de indicata de utilizat intr-o casa. Dat fiind faptul ca are o durata lunga de viata, acesta nu trebuie sa fie inlocuit des precum alte materiale. Extragerea granitului nu provoaca niciun fel de dauna mediului inconjurator.

Granitul poate fi chiar si reciclat si reutilizat cu alte scopuri, fata de cele initiale. Granitul reciclat poate fi utilizat pentru amenajari exterioare, realizare statui, mixuri de beton etc.