Polonia – 10 castele uimitoare de vizitat

O vizita in Polonia poate fi o experienta plina de satisfactii pentru pasionatii de istorie, din moment ce aceasta tara uimitoare din Europa Centrala se mandreste cu unele dintre cele mai uimitoare castele din lume.

In general, exista sute de castele de-a lungul minunatului taram al Poloniei, tocmai de aceea alegerea unei destinatii anume nu este o sarcina usoara.

Topul nostru privind 10 din cele mai uimitoare castele din Polonia va va ajuta cu siguranta sa luati o astfel de decizie mult mai usor. Mai departe va lasam sa cititi si sa luati decizia potrivita!

1. CASTELUL MALBORK

Castelul Malbork face parte din Patrimoniului Mondial UNESCO din 1997 deoarece aceasta cladire rafinata este de fapt cea mai mare cladire din caramida din Europa. Construit de Cavalerii Teutoni în 1406, acest punct de reper incredibil gazduieste o colectie de arme remarcabile, precum si o expozitie de chihlimbar.

Dupa al doilea razboi mondial, cand Malbork City si castelul sau a devenit o parte din Polonia, inca o data, castelul a fost punctul central al unui proces de reconstructie majora, si este in prezent una dintre cele mai populare destinatii turistice din tara.
Catelul MALBORK

2. CASTELUL WAWEL ROYAL

Magnificul Castel Wawel poate fi gasit in Cracovia, Polonia, si a fost construit de Casimir III cel Mare. De-a lungul secolelor, castelul a devenit un simbol al regalitatii Poloniei si sediul oficial al regilor Poloniei, dar acum serveste un scop mult mai domestic, ca un muzeu renumit.

Oaspetii pot vizita site-urile funerare ale regilor polonezi sau expozitii remarcabile in cadrul muzeului. Alternativ, exista in apropiere Den Dragon, care merita, de asemenea, o vizita personala.
Castelul WAWEL ROYAL

3. CASTELUL GNIEW

De asemenea, construit prin Ordinul Teutonilor, superbul Castel Gniew poate fi gasit pe malul de vest al raului Vistula. Datorita arhitecturii sale remarcabile si patrimoniului istoric bogat, reperul este un site popular pentru nunti, dar este, de asemenea, renumit pentru vastele sale coridoare, camere masive si un restaurant subteran remarcabil.

Castelul a fost construit intre secolele 13 si 14 si a fost restaurat de mai multe ori in timpul secolului al 19-lea.
Castelul GNIEW

4. CASTELUL NIEDZICA

Castelul Niedzica poate fi gasit in partea cea mai sudica a Poloniei si a fost construit intre 1320 si 1326 pe o pozitie ridicata la 1.800 de picioare.

Ca atare, reperul va bucura privirea cu vederi exceptionale ale mediului sau înconjurător, dar una dintre principalele sale atractii vine sub forma unui fel de festival numit „Sarbatoarea medievala“, care are loc la un restaurant local. In timpul sarbatorii, oaspetii sunt obligati sa poarte robe de calugar si sa manance folosind doar mainile sau linguri de lemn.

Acest lucru permite vizitatorilor sa experimenteze viata unui calugar intr-o anumita masura, in timp ce admira dansurile si spectacolele de lupta autentice pentru cateva ore.
Castelul NIEDZICA

5. CASTELUL KWIDZYŃ

Castelul Kwidzyń poate fi gasit in orasul Kwidzyń din nordul Poloniei. Una dintre cele mai notabile atractii ale acestui castel gotic superb vine sub forma unui turn de canalizare, care este legat de castel printr-un pod.

Podul utilizat pentru a oferi trecerea peste un rau, dar intre timp raul si-a schimbat cursul. Alte lucruri importante la Castelul Kwidzyń includ un remarcabil muzeu, o catedrala precum si mai multe cripte medievale.

Catelul KWIDZYŃ

6. CASTELUL OGRODZIENIEC

Orasul Ogrodzieniec aflat in Zawiercie County, Polonia contine ruinele unui castel medieval spectaculos, care a fost construit in secolul al 14-lea de catre familia Sulimczyk. Ramasitele castelului au fost intarite după al doilea razboi mondial, in scopul de a preveni un colaps complet, iar ruinele sunt acum disponibile pentru vizitare.

Datorita aspectului sau splendid, castelul este o locatie de filmare foarte apreciata. De exemplu, Castelul Ogrodzieniec a fost prezentat de Iron Maiden in 1984, ca parte a trupei in videoclipul piesei “Behind the Iron Curtain”.
Castelul OGRODZIENIEC

7. CASTELUL MOSZNA

Castelul Moszna este unul dintre cele mai cunoscute castele din partea de vest a Sileziei Superioare. Castelul a fost construit urmand principiile arhitecturii gotice si baroce, motiv pentru care este dotat cu un aspect „Disney“.

Fiind foarte masiv, are 365 de camere, precum si 99 de turnuri. Mai mult decat atat, castelul este inconjurat de o gradina maiestuoasa, care ofera o serie nesfarsita de flori si plante superbe.
Castelul MOSZNA

8. CASTELUL KRASICZYN

Construit in 1631, Castelul Krasiczyn poate fi gasit in satul cu acelasi nume, pe malul drept al raului San. Ca una dintre destinatiile turistice cele mai apreciate din regiune, o parte a castelului gazduieste un hotel de exceptie, care este pregatit sa asigure vizitatorilor conditii excelente de cazare.

Mai mult decat atat, castelul este, de asemenea, o destinatie populara pentru nunti.
Castelul KRASICZYN

9. CASTELUL CIECHANÓW

Orasul Ciechanów din Polonia se bucura de prezenta unui castel magnific din secolul al 14-lea care a apartinut lui Mazovian Dukes.

Stilul arhitectural predominant al castelului este cel gotic, dar unul dintre proprietarii sai a adaugat in cele din urma o aripa in stil renascentist.

Chiar daca acum se afla in ruine, castelul este inca adesea vizitat de turisti, si asigura panorame impresionante ale muntilor Świętokrzyskie.
Castelul CIECHANÓW

10. CASTELUL PIESKOWA SKAŁA

Castelul Pieskowa Skała face parte din Parcul National Ojców si poate fi gasit doar la 16 de mile departare de Cracovia, in Polonia.

Construit de regele Kazimierz Wielki, acest castel este un exemplu perfect al arhitecturii poloneze renascentist, si chiar daca a fost detinut de numeroase familii de-a lungul secolelor, in cele din urma a cazut in mainile statului polonez, care l-a restaurat frumos.
Castelul PIESKOWA SKAŁA

ZBORURI DIN BUCURESTI CATRE POLONIA

  • Szczecin 94 €
  • Varsovia 48 €
  • Rzeszow 111 €
  • Gdansk 54 €
  • Wroclaw 76 €
  • Poznan 136 €

CUM ESTE VREMEA IN POLONIA

Vremea in Polonia

Galerie foto – 10 Castele din Polonia

[justified_image_grid flickr_user=122699033@N02 flickr_photoset=72157680157543262]