Madrid – Adapostul Unor Comori Culturale

ADAPOSTUL UNOR COMORI CULTURALE

Madrid are 20 de muzee celebre in intreaga lume. Muzeul Prado, detine colectia regala de arta, ce include capodopere ale picturii spaniole, cu lucrari ale lui Francisco Goya, Diego Velasquez si Bartolome Esteban Murillo.

DATE GENERALE:

 • Nume spaniol: Madrid
 • Tara: Spania
 • Regiunea: Madrid
 • Suprafata: 605.77 km patrati
 • Populatia: 3.213.000 locuitori
 • Intemeiat: secolul IX

ORASUL TEATRELOR

Madrid este un centru cultural international. In afara de muzee renumite, are excelente teatre si sali de concerte. Trei mari scene de teatru gazduiesc spectacole de opera.
Cea mai frumoasa dintre ele, Teatrul Regal (Teatro Real) are o capacitate de 1.746 de persoane. Auditorio Nacional de Musica este sediul Operei Nationale Spaniole, in timp ce Teatrul Zarzuela ofera cel mai bun program de opereta.

TRANSPORT MODERN

Madrid este nodul principal de transport din Spania. Aici se poate ajunge pe sapte autostrazi ce traverseaza cartierele orasului.

Metroul din Madrid este a patra cale ferata suberana ca vechime din Europa, cu 15 linii si 279 de statii. Acestea combinate cu liniile municipale de autobuz si o retea de tramvaie, relativ recent introduse, ofera un sistem modern, superb organizat, de transport in comun.

Iar unul dintre cele mai mari aeroporturi din lume – Barajas, se afla la 12 km de centrul orasului. Aeroportul este legat de oras prin opt linii de metrou.

O MECCA A FOTBALULUI

Fiecare fan inrait al fotbalului viseaza sa vizite stadioanele celor doua mari cluburi din Madrid – Real si Atletico. Suporterii Realului se autointituleaza vikingi (vikingos) sau “bezele” (merengues).

Fanii lui Atletico se descriu ca “suferinzii” (los sufridores). Ambele cluburi au facilitati sportive de cinci stele. Real isi are baza la stadionul Santiago Bernabeu (80.354 de locuri), iar Atletico la stadionul Vincente Calderon (54.851 locuri).

 Stiati ca?
Acum doua mii de ani, capsunii madrono cresteau pe locul unde se afla astazi Madridul. Ursilor le placeau foarte mult fructele, de aici si emblema orasului – un capsun si un urs.

O vizita in capitala spaniola iti lasa amintirea frumoasei arhitecturi, a bogatelor zone verzi si aroma felurilor de mancare iberice.

Este un oras care nu doarme niciodata, cu exceptia siestei de la amiaza. Ziua, puteti admira minunatele opere de arta in oricare din cele 20 de muzee celebre, iar seara puteti vizita nenumarate cafenele, restaurante si cluburi de noapte.

LOCURI DE VIZITAT IN MADRID

 •  TEMPLUL LUI DEBOD
  Templul lui Debod oferit Spaniei de Egipt, drept multumire pentru ajutorul acordat la mutarea templelor din Abu Simbel, in timpul constructiei marelui Baraj de la Assuan;
 • PIATA DE VECHITURI
  Piata de Vechituri (El Rastro) de pe Calle de la Ribera de Curtidores (Malul Tabacarilor). Aici puteti cumpara mobila veche, pasari in colivii si antichitati si puteti urmari viata de zi cu zi a localnicilor
 • CORRIDA
  Corrida – fara de care spiritul capitalei Spanieinu ar putea fi definit. Multi turisti dezaproba traditionalele lupte spaniole cu tauri, dar amfiteatrul din Plaza de Torros de las Ventas, nu duce niciodata lipsa de vizitatori straini
 • EL ESCORIAL
  El Escorial – un monumental palat si complex religios, cu un mausoleu al regilor Spaniei.