Disneyland Paris – Locul unde devii copil, trebuie sa-l vizitezi

Centrul recreational Walt Disney

Viziteaza un taram de poveste

La intrare in parcul de distractii oamenii sunt inconjurati de personaje ale lui Disney, care invita copii si adultii sa participe la activitati recreationale.

Trebuie sa vezi un regat imaginar

Parcul Disneyland are cate ceva pentru fiecare. Contine cinci sectiuni tematice diferite, cu un total de 50 de atractii. Partea din complex proiectat pentru cei mai mici oaspeti este Fantasyland.

Este plina de cladiri locuite de personaje celebre din povesti, cum ar fi castelul Frumoasei Adormite, vasul pe care Peter Pan navigheaza in Neverland si labirintul din Alice in Tara Minunilor. Vizitatorii putin mai mari se pot distra in Frontierland, o sectiune care seamana cu un oras din Vestul Salbatic.

Fanii calatoriilor exotice se vor indrepta spre Adventureland, unde ii vor gasi pe Piratii din Caraibe, Robinson Crusoe si Indiana Jones. Suprafata sectiunii Discoveryland este incarcata cu atractii legate de calatoriile in spatiu si se mandreste si cu masini uluitoare inspirate de povestile lui Jules Verne.

Main Street este ultima din cele cinci sectiuni tematice si se intinde pe intreaga lungime a parcului.

Inapoi in copilarie – Divertisment interactiv

Ornamentele bogate, dupa modelul ornamentelor din filme, constituie fundalul calatoriilor tipice unui parc de distractii. Carusele, piste de curse si, cel mai important, montagne russe sunt principalele surprize pentru oaspetii parcului Disneyland Paris.

Distractia este sporita de tehnologia avansata: un rau artificial pe care se poate naviga intr-un vas cu aburi, cascade si gheizere si o mina de aur abandonata din sec. XIX, programata sa se prabuseasca chiar in spatele vagonulu plin de turisti, care goneste prin tunelurile sale.

Tehnologiile audi-video de ultima generatie ii fac pe turisti sa-si foloseasca toate simturile in timpul acestor calatorii de neuitat.

Viziteaza Parcul Walt Disney Studios

Parcul Walt Disney Studios, deschis in 2002 este dedicat realizarii de filme. Este impartit in mai multe sectiuni , la fel ca Parcul Disneyland. Front Lot este un decor de film unde actorii si oaspetii joaca scene de film impreuna.

Toon Stdio permite vizitatorilor sa vada cum sunt create filmele animate, in timp ce Production Courtyard prezinta diverse metode de generare a efectelor speciale, precum cutremure sau inundatii.

Ultima sectiune a parcului – Backlot – este dedicata filmului Armageddon si cascadoriilor.

Cerinte speciale – Ce trebuie sa stii.

Parcul Disneyland difera mult de alte parcuri de distractii Disney. Initial, a fost proiectat pentru a semana cu Disneyland California dar in cele din urma a fost adaptat la gusturile si cerintele speciale ale europenilor.

Restaurantele parcului servesc produse gatite conform retetelor traditionale europene, spre deosebire de fast-food urle americane. Mai ofera si bauturi alcoolice slabe, care sunt interzise in alte parcuri din lume.

Deoarece europenii prefera sa manance mai degraba afara decat in spatii inchise, bancile in aer liber reprezinta peste 30% din numarul de locuri din restaurante.

Stiati ca?

De la deschidere, numele parcului de distractii a fost schimbat de patru ori. Insa mereu a fost o combinatie a cuvintelor Euro, Disneyland, Paris si Resort. Din aprilie 2009, este cunoscut pur si simplu ca Disneyland Paris.

5 lucruri fascinante:

  • 1. In 2009, parcul avea 15,4 milioane de vizitatori, maimulti decat vizitatorii Turului Eiffel si Muzeului Luvru impreuna.
  • 2. La Disneyland au fost plantati 150.000 de copaci – acelasi numar ca in intreaga capitala franceza.
  • 3. In fiecare zi, personajele Disney defileaza pe strazile ambelor parcuri tematice. In anumite weekend-uri si zile de vacanta, seara se organizeza focuri de artificii,
  • 4. Costumele purtate de angajatii Disney nu pot cantari mai mult de 25% din greutatea corporala a persoanelor care le poarta.
  • 5. Elton John si Claudia Schiffer au participat la ceremonia de deschidere a Space Mountain.

Viziteaza Satul Disney

Satul Disney este cea mai mica sectiune a parcului. Este un complex cu baruri, restaurante, cinematografe, piste de bowling si magazine cu suveniruri.

In fiecare seara, satul gazduieste Buffalo Bill Wild West Show, in timpul caruia cowboy, indieni, mustangi si bovine cu coarne lungi participa la spectacole de rodeo, vanatori de bivoli, lupte si chiar jafuri.

Disneyland Paris se afla la 30 km de capitala Frantei. Este al patrulea parc de distractii din lume apartinand comoaniei Walt Disney.