De vizitat in Londra: Podul Tower Bridge

Un binecunoscut simbol londonez, Tower Bridge a fost construit intre anii 1886 si 1894, fiind considerat una dintre marile realizari ingineresti ale vremii. Are la baza o structura victoriana clasica, din fier si otel, imbracata in piatra, pentru a se potrivi cu aspectul medieval al vecinului sau, Turnul Londrei.

Pana nu demult a fost ultimul pod de sosea peste Tamisa inainte de varsarea ei in Marea Nordului, si ramane singurul pod basculant din Londra. Aceasta caracteristica permitea vaselor mari sa intre in aglomeratul Bazin Superior al Londrei, un centru al antrepozitelor in epoca victoriana.

In perioadele de varf, el se ridica si cobora de 50 de ori pe zi. Astazi, se deschide, in medie, de 18 ori pe saptamana, pentru a permite intrarea ambarcatiunilor inalte, a vaselor de croaziera etc.

Acum, structura sa gazduieste Expozitia Tower Bridge, o expozitie informativa multimedia ilustrand istoria podului. De asemenea, puteti intra in cladire pentru a vedea camerele originare ale motoarelor, din perioada victoriana, folosite la ridicarea pieselor basculante din 1849 pana in 1976.

Pasarelele aflate la mare inaltime (43 m) au fost proiectate pentru a permite trecerea pietonilor atunci cand podurile basculante erau ridicate, iar privelistea de aici este inegalabila.