Creta, Grecia – Plaje superbe de vizitat

Creta

Creta, Grecia – Obiectiv turistic

Grecia este renumita pentru plajele sale superbe – inot în apele cristaline inconjurate de culorile frumoase ale Marii Egee va face pe oricine sa se simta ca in paradis.

Creta, in special, are unele dintre cele mai uimitoare plaje din toata Grecia – de la golfuri mici, portiuni lungi de nisip alb, fin, lagune si orificii de admisie cu ape putin adanci care duc la insule pustii si nisip roz moale.

Creta

Plaja Falassarna – intindere larga de nisip auriu, maiestuos, salbatic si liber

Mare si nisip fin auriu – magnifica plaja Falasarna este considerată a fi una dintre cele mai frumoase plaje din toate din Creta.

Din fericire nu a fost depasita de turism si inca se simte linistea pe o suprafata destul de intinsa. Este situata la varful vestic al Cretei, si se poate ajunge aici intr-o excursie de o zi prin orasul Chania.

Punctul de vedere din partea de sus a falezei este uluitor – veti trai un sentiment de libertate rar intalnit, tocmai de aceea foarte multi oameni aleg sa mearga aici.

Exista o plaja foarte intinsa cu o briza extraordinara, acesta fiind motivul pentru care evadarea in aceasta zona este ideala pe o zi fierbinte. Marea se schiimba in functie de soare si vant.

Cea mai mare parte a timpului apa este calma, de o culoare moale turcoaz-verde. Insa cand vantul preia frana, valurile devin foarte mari, dandu-i un dramatism aparte.

Falasarna se afla la o scurta calatorie de orasul Chania cu masina, aici veti gasi sezlonguri si umbrele pe plaja, precum si cateva taverne care ofera mancaruri de casa si bauturi reci.

Creta

Plaja Stavros – un golf linistit mai mic, cu culori uimitoare, alegerea localnicilor

Nu multi turisti stiu despre plaja Stavros – este un pic mai laturalnica si nu este populata de turisti in special, asa cum sunt celelalte plaje de pe Insula Creta.

Aceasta plaja are farmecul si frumusetea caracteristice unei zile perfecte de stat pe plaja asezat pe un sezlong. Plaja se afla pe un mic golf circular cu ape foarte calme protejate de vant, situat la poalele unui munte si langa un port pitoresc.

Golful lagunar are nisip alb si apa verde putin adanca, iar contrastul muntelui sălbatic cu plaja linistita face din Stavros o loguna de inot favorita cu greci si o mana de turisti.

Plaja tinde să fie foarte linistita in timpul saptamanii, dar poate deveni mai aglomerata la sfarsit de saptamana, deoarece este o alegere populara pentru localnici.

Exista o multime de sezlonguri si umbrele pentru toata lumea, exista o serie de taverne si o cantina pe plaja pentru o gustare.

Creta

Plaja Elafonisi – o plaja cu nisip roz si apa limpede de mica adancime peste o insula minunata

Fiecare ghid despre Creta va mentiona frumoasa plaja Elafonisi – si pe buna dreptate, aceasta nu este ca orice alta plaja din Grecia! Plaja are apa limpede si albastra care aminteste de Caraibe, dar cu nisip roz.

O alta caracteristica neobisnuita este apa de foarte mica adancime intre plaja si insula – puteti merge literalmente pe apa. Elafonisi este situata pe coasta de sud-vest a Cretei, drumul pana acolo este foarte pitoresc, chiar daca este putin lung si cu ceva vant, dar merita, cu mai multe lucruri culturale de vazut de-a lungul drumului, inclusiv o manastire.

Exista cateva locuri unde se poate manca pe plaja, si puteti petrece o zi pe un sezlong citind o carte si admirand frumosul peisaj. O mică felie din Rai in sudul Cretei!

Creta

plaja Balos – frumusete primitiva, senzatie de insula pustie si o excursie cu barca in paradis

Frumusetea naturala de pe plaja Balos te face sa simti ca ai aterizat pe o insula pustie, in mijlocul pustietatii, inconjurata de flora si fauna si locuri de inot.

Este ideala pentru plaja si snorkeling, cu nisip alb moale, apa verde deschis, incadrata de insulite dramatice si munți. Marea aproape de tarm este protejata de vant, foarte putin adanca si calda, ideala pentru copii mici, in multe locuri nisipul are o culoare frumoasa rozalie similara cu plaja Elafonissi.

Creta

Un pic mai departe, apa este mai adanca si revigoranta, perfecta pentru snorkeling.

Galerie foto – Creta, Grecia

[justified_image_grid flickr_user=122699033@N02 flickr_photoset=72157682694576396]