Coasta de Azur – Raiul pe pamant

Coasta de Azur – Aceasta regiune de vacanta este una din cele mai mari din Europa, atragand milioane de turisti anual si generand un venit substantial.

Muntii de langa mare

Linia de coasta locala este variata, cu numeroase golfuri, peninsule si insulite. In unele locuri, plaja are mai multi kilometri lungime, in altele stancile intra direct in apa.

Vegetatia luxurianta mediteraneana prospera in clima blanda, cu promenade pline de palmieri in aproape fiecare oras.

Muntii includ multe rezervatii naturale unice. La nord de Nisa si Monaco se afla Parcul National  Mercantour,  ce cuprinde sapte vai.

La nord de Marsilia se afla masivul muntos dezolant Luberon, populat de plante subtropicale. Defileul Verdon este unul din cele mai frumoase locuri din Franta, cu pana la 700m inaltime si, in unele locuri lat, de 6 m.

Capitala Coastei de Azur

Nisa este cel mai mare oras de pe Coasta de Azur. Spre finalul secolului XIX, a devenit centru turistic al regiunii. Multimi de oameni se ingramadesc aici, partial datorita legaturilor pe sosea si cale ferata cu Parisul.

Orasul este si un centru spa recomandat pentru afectiuni respiratorii si ale sistemului nervos. Promenade des Anglais – lung de 7km si marginit cu palmieri, este locul cel mai frumos al orasului.

In zona portului din Orasul Vechi, dimineata au loc bine-cunoscutele piete de flori.

Cele mai pretuite monumente istorice includ ruine romane (un amfiteatru si bai), Catedrala Sainte-Réparate (1650-1699), biserica Notre-Dame de Cimiez (secolul xv) si ruine de castele.

Capitala europeana a filmului

Aproape de Nisa este Cannes – un fost satuc de pescari transformat intr-un complex turistic cu plaja, spa si port de iahturi (aprox 70.000 de locuitori in 2007). Bulevardul La Croisette este faimos in lume.

Festivalul anual de film este cel mai mare eveniment de acest gen din  Europa, echivalentul Oscarului american.

Premiul principal este Palmierul de Aur, dar chiar si calificarea pentru concurs este considerata o distinctie.
In fata Palatului Festivalelor si Congreselor (Palais des Festivals et des Congres) puteti vedea Strada Starurilor, cu amprenta palmei starurilor faimoase.