Despre Gena7R

Ce ne place si ce nu ne place? Cred ca asta e intrebarea care ne-o punem cu totii. Fiecare persoana are ideile si placerile ei, unii sunt fericiti cu o camera, un televizor si o canapea pe care sa se relaxeze, altii sunt fericiti cand sunt intr-o continua miscare si in cautare de lucruri noi. Se spune ca fiecare om s-a nascut cu aceste dorinte si placeri, fiecare are de la nastere o gena mostenita sau nu.

Parcul PlitviceCercetatorii au descoperit ca persoanele mai agitate, adica celor care nu le place sa stea intr-un singur loc au o gena numita DRD4-7R, se spune ca purtatorilor acestei gene sunt mereu pe punctul de plecare si niciodata nu vor fi multumiti stand intr-o camera pe canapea si uitandu-se la televizor. Cred ca multi dintre noi ne recunoastem ca si purtatorii acestei gene.

Oamenii de stiinta au mai descoperit ca cei care au aceasta gena sunt mai extravaganti, nu au teama de a incerca lucruri noi cum ar fi mancaruri, diferite sporturi extreme si descoperirea locurilor noi care sa ii uimeasca in adevaratul sens al cuvantului.

New YorkAlti cercetatori nu sunt atat de siguri ca gena ar fi cauza acestor tipuri de personalitati, ei spun ca gena nu este neaparat responsabila pentru toate aceste lucruri, mai spun si ca genetica nu functioneaza asa si ca nu poti simplifica ceva atat de complex ca dorinta de explorare la o singura gena.

Poate ca unii dintre noi ne-am nascut sa fim mai independenti sis a nu avem teama de a explora lucruri noi, pe cand altii sunt mai sceptici in ceea ce priveste explorarea si gandesc de doua ori inainte de a face un lucru, asta facandu-I sa se rezume la lucrurile mai simple. Fiecare om are propria lui parere si viziune asupra lucrurilor care le are de facut. Cum parerea cercetatorilor este impartita in ceea ce priveste faptul ca gena pe care o ai te face raspunzator de unele lucruri atunci nu ne ramane decat sa credem ca fiecare este in felul lui.

New YorkSunt pareri impartite pe care nu le putem dezbate atat de mult cum ne-am dori. Credeti ca acei care pleaca in calatorii pe mare, nu sunt niste oameni curajosi, ei bine chiar sunt pentru ca o calatorie pe valurile marii consta in foarte multe aventuri, acolo in mijlocul marii nu poti stii ce pericole si aventuri in acelasi timp poti intalni.

Cercetatorii mai spun despre oamenii care adora sa stea in orasul sau si carora nu plac calatoriile si agitatia ca “sunt programati” si ca li se pare oarecum deplasate aceste calatorii fara rost, ei sunt genul de persoane carora le trebuie liniste, relaxare sis a fie conectati la ceva virtual. Cei care sunt mereu in miscare, care nu pot sta prea mult intr-un loc se spune ca au “gena calatorului” sau Gena 7R.

LombokAcest lucru vizavi de gena va ramane o dilema pentru multa lume, pentru ca si cercetatorii sunt sceptici in ceea ce priveste faptul ca gena nu poate fi “vinovata” pentru atat de multe lucruri. In consecinta voi credeti ca Gena 7R este gena calatorului, al omului cu spiritul de aventura? Ei bine cercetatorii spun ca da, gena 7R este gena omului care nu poate sta intr-un singur loc, omului care ii place sa incerce lucruri noi.

Cu trecerea anilor poate ca si oamenilor care le place aventura si sunt pregatiti pentru orice expeditie, o sa le dispara aceasta pofta de aventura, simt si ei nevoie de liniste, de odihna pentru ca pana la urma totul vine de la creier, iar cand anii trec nu mai ai aceeasi pofta de aventura.

Ca si o concluzie putem spune ca fiecare are rolul ei,poate gena… poate e ceva cu care ne-am nascut, poate doar faptul ca asa e felul tau.. oricum ar fi suntem oameni cu totii.. suntem oameni cu dorinte si idei diferite, creatii ale lui Dumnezeu greu de inteles!