Tahiti – Obiectiv Turistic, Ghid complet de calatorie

In secolul XVIII, Louis de Bougainville a ajuns in Tahiti si si-a propus sa scrie despre acest paradis si locuitorii sai veseli. De atunci, insula este o incantare pentru lumea intreaga, cu mediul sau tropical si traditiile exotice.

Viziteaza Tahiti pentru Ritmul muzicii

Dansul tahitian este unul dintre cele mai distinctive stiluri din lume. Otea este o forma traditionala de dans – participantii stau in cateva randuri si fac diferite miscari. Un element distinctiv sunt costumele dansatorilor, fuste din arba lunga.

Dansul face parte din cultura insulei inca din antichitate si a fost legat de multe aspecte ale vietii. Este practicat pentru a sarbatori evenimente precum nasterea, moartea, sosirea oaspetilor.

Subiectele dansurilor masculine vizeaza navigatul, in timp ce spectacolele feminine se concentreaza pe casa si natura. Instrumentele traditionale, unele confectionate din scoici, asigura muzica pentru spectacol. Dansurile nu presupun si cantec.

Stiati ca:
Termenul de tahitian( ei folosesc cuvantul Maohi pentru a-si descrie etnia) se aplica intregii populatii bastinase din insulele Societatii.

Arhipelagul a fost colonizat de acestia candva in secolele III si IV. In prezent, aproape jumatate din populatie apartine de Biserica Reformata si cca. 30% sunt catolici.

Cu toate acestea, credintele traditionale ale insulelor din Oceania inca predomina. Varietatea si folclorul lor plin de culoare au contribuit la modelarea obiceiurilor locuitorilor insulei, inclusiv a dansurilor ritualice ale acestora.

O oprire la Papeete – inima insulei.

Oraselul Papeete, cu putin peste 26.000 de locuitori, este capitala Insulei Tahiti. Primul locuitor european (1818) a fost un misionar britanic, William Crook.

Regina Pomare a IV-a a stabilit aici capitala in anii 1820, fapt care a ajutat la cresterea industriei constructiilor navale din zona si a facut din asezare un important centru de comunicatii.

Timp de secole, Papeete a reprezentat nucleul insulei, in principal datorita pozitiei in cadrul retelei de transporturi a acesteia. In 1983, datorita numarului mare de adepti ai mormonilor, aceasa biserica si-a stabilit sediul regional in Papeete.

Point Venus – este o plaja renumita pentru nisipul sau negru. Locul este la fel de important pentru tahitieni ca si monumentele si muzeele capitalei.

Celebrii exploratori James Cook si William Blight au ajuns in acest loc in calatoriile lor. Cook a sosit aici in 1769 cu un grup de discipoli, pentru a urmari tranzitul planetei enus, vizibil pe fundalul soarelui. Astazi, plaja este un loc favorit de picnic pentru familii.

Clima paradisului pe nume Tahiti.

  • Insulele sudice din Polinezia Franceza, care include Tahiti, au o clima tropicala fierbinte si umeda.
  • Anotimpurile anului sunt mult mai distincte aci decat in partea de nord a regiunii. Anotimpul ploios dureaza din noiembrie pana in aprilie.
  • Cea mai ploioasa luna este ianuarie, cea mai secetoasa august.

Temperaturile medii sunt cuprinse intre 21 si 31 grade Celsius. Cea mai mica temperatura inregistrata este de 16 grade Celsius, cea mai mare de 34 grade Celsius. Clima este considerata extrem de blanda si favorizeaza cresterea vegetatiei luxuriante.