Poarta Raiului din Tianmen Shan

Muntele Tianmen Shan sau Poarta Raiului din China, situat in provincia Hunan, isi are numele dupa o arcada naturala erodata dintr-o pestera. Poarta Raiului, asa cum este numita aceasta arcada, este situata la aproximativ 8 km la sud de orasul Zhangjiajie.

Poarta Raiului din Tianmen Shan

Din acest oras se poate ajunge la Poarta Raiului cu ajutorul a ceea ce ar putea fi numit ca fiind cel mai mare teleferic de pasageri din lume, cu o lungime de 7,5 km, calatoria fiind continuata apoi cu un autobuz de-a lungul unui drum de 11 km lungime, care are 99 de coturi numit ” Heaven Linking Avenue”, care ajunge in partea de sus a muntelui.
De aici, un set de scari cu 999 de trepte duce pasagerii chiar sub Arcada (Arcul) care are o inaltime de 130 de metri si o latime de 57 de metri.
Se poate spune ca Tianmen Shan este unic printre marile arcade din lume avand in vedere ca formarea este inregistrata in istorie. Documente din “Cele trei regate” ale Chinei demonstreaza ca intreaga deschidere s-a format in urma unui singur fenomen cataclicmic, atunci cand partea din spate a unei pesteri de mari dimensiuni s-a prabusit in anul 263 i. Hr..

Ca urmare, numele muntelui a fost schimbat din Songliang Shan in Tianmen Shan. De asemenea, Tianmen Shan este una dintre putinele arcade formate natural care isi are cunoscuta data formarii cu precizie.

Stiati ca:
Tianmen Shan poate fi unic printre marile arcade din lume în care formarea sa este înregistrată în istorie. In timpurile noastre, Tianmen Shan a devenit o tinta pentru cascadorii fluturasi..
Acest lucru se datoreaza si faptului ca Poarta Raiului este aproape de aeroportul Zhangjiajie si a deschiderii sale. Echipele care fac acrobatii in zbor pot zbura prin deschizatura arcadei oferind o priveliste si o experienta de vis.