Insula Kauai, Hawaii – Ghid turistic complet, atractii turistice, cazare

Ce poti face pe insula Kauai din Hawaii

Insula Kauai este a patra ca marime din insulele Hawaiene din Statele Unite ale Americii. Este, de asemenea, cea mai veche, s-a format prin vulcanologie în urmă cu aproximativ 6 milioane de ani. Acesta este situata la 109 mile nord-vest de insulaOahu, peste Canalul Kaua’i.

Cum ajungeti pe insula Kauai

Aeroportul Lihu`e este poarta de acces catre Insula Kauai. Acest aeroport are rute directe catre Honolulu, Kahului/Maui, cntinentul SUA si Vancouver, Canada. Aeoportul se afla pe partea de est a insulei si este legat de restul insulei de autostrada 50. Exista o retea de drumuri pe aceasta insula, si noua trasee de autobuz care deservesc insula. De asemenea se poate inchiria o masina chiar de la aeroport, daca preferati sa aveti propriul mijloc de transport.

Ce puteti vizita pe Insula Kauai

Insula Kauai este cu siguranta cunoscuta pentru natura sa, plajele uimitoare, canioane pitoresti, cascade si multe altele. Insula Kauai este caminul mai multor parcuri de stat, inclusiv Na Pali Coast, Polihale, Ha`ena, si Waimea Canyon.

Vizitati Rezervatia Nationala Kilauea

Punctul Kilauea este caminul mai multor specii pe cale de disparitie din Hawaii, a unora din cele mai mari populatii de pasari marine care isi fac cuiburi si a unor plante de origine Hawaiana. Puteti vedea aici chiar si cuiburi de albatrosi, acesti giganti blanzi care pot fi vazuti zburand in aceasta rezervatie. Ce mai este de neuitat la aceasta rezervatie? Fundalul extraordinar de stanci cufundate in marea turcoaz, precum si delfinii.

Drumetie pe Gigantul Adormit

Unul din traseele din Muntii Nounou, Gigantul Adormit, ofera vederi incredibile de coasta si munti. Dupa ploaie poate fi un drum plin de noroi si alunecos insa de obicei acest traseu nu ofera greutati iubitorilor de drumetii. Pe acest traseu parcurgeti aproximativ doua mile urcand, insa un rasarit de soare prins aici sus, este de neuitat.

Inot la Cascada Wailua

Vederea cascadei ar putea fi suficienta pentru unii oameni, dar acele suflete mai aventuroase pot face o excursie scurta pe jos pana la baza cascadei unde pot inota fara grija. Ce poate fi mai bun decat o baie revigoranta intr-o zi fierbinte?

Vizitati oraselul Hanalei

Acest mic oras misionar are un sit istoric national – biserica care se afla sub munti. O vizita scurta aici este de luat in calcul pentru a invata mai multe despre secolul 19 din Hawaii. Orasul are de asemenea o piata pentru agricultori, completata cu nuci de cocos proaspete, mango si multe altele.

Unde sa te cazezi pe Insula Kauai

Pe insula se pot gasi mai multe statiuni cu specific hawaian, acesta fiind un lucru extraordinar. Statiunile sunt imprastiate in jurul insulei astfel ca va puteti caza la hoteluri de renume cum ar fi: lantul hotelier Marriot, Sheraton, Hilton, Weston si Hyatt.

Galerie foto Insula Kauai

[gdwpm-gallery id=”301″]

 

 

Sursa: Found The World