Toronto, Canada – Ghid: Sfaturi, Avion, Cazare, Atractii Turistice

Toronto este situat in centrul unei zone puternic industrializata si dens populata, numita Potcoava de Aur. Se afla pe malul nord-vestic al Lacului Ontario si este locuit de 25% din intreaga populatie a tarii. Cel de-al doilea mare oras al regiunii, Hamilton, are 663.000 de locuitori.

FORT YORK – OBIECTIVE TURISTICE DIN CANADA

Orasul a fost intemeiat intr-o locatie strategica si a gazduit forturi militare inca de cand europenii au sosit in America de Nord. In 1750, comerciantii francezi au construit acolo Fort Rouille. 30 de ani mai tarziu, guvernatorul britanic John Graves Simcoe a fondat Fort York, care a devenit capitala Canadei de Sus.

Acesta credea ca asezarea sa nordina va preveni atacurile americane, dar s-a inselat: americanii au asediat orasul de doua ori. Drept razbunare, trupele britanice au ars Washington-ul in 1814. In 1834, numele York a fost inlocuit cu numele traditional indian-american pentru zona, Toronto („loc cu copaci ce stau in apa”).

Cel mai mare grup etnic al orasului cuprinde descendenti ai imigrantilor europeni (peste 50%), in special reprezentati de britanici, irlandezi, italieni si francezi. Diversitatea orasului reiese din numarul de cartiere etnice exista doua cartiere chinezesti, iar cartierele coreean, italian, jamaican, portughez si grecesc completeaza mozaicul cultural. La numerele de telefon pentru urgente din oras se poate raspunde in peste 150 de limbi.

ARHITECTURA ORASULUI TORONTO

Orasul nu are un singur stil arhitectural dominant. Se pot vedea cladiri industriale si rezidentiale victoriene si edwardiene, iar Distillery District ofera unul din cele mai bine pastrate exemple de arhitectura industriala victoriana din lume. Exista de asemenea exemple de arhitectura beaux arts si art deco, faimoasa in sec. XX, precum si elegante cladiri postmoderniste si cele mai recente structuri, realizate din sticla si otel.

EXPOZITII PE LAC – CELE MAI FRUMOASE LOCURI DIN CANADA

Aflat la cativa km departare de centrul orasului Toronto, Exhibition Place de pe Lacul Ontario este cel mai mare centru de targuri si expozitii din Canada si unul dintre cele mai mari din America de Nord.

Prima expozitie, de produse agricole, s-a organizat in 1878. Evenimentul a devenit o traditie a orasului Toronto abia din 1904 si a fost impulsul pentru cel mai mare targ din tara – Expozitia Nationala Canadiana. In afara de facilitatile de expunere, exista multe alte atractii pe 1,1 km patrati, precum parcul de distractii Ontario Place, construit pe insule artificiale si stadionul de fotbal BMO.

ZONA METROPOLITANA TORONTO

Cresterea rapida a numarului de locuitori ai orasului in secolul XX a fost insotita de dezvoltarea suburbiilor. Drept rezultat, in anul 1954 orasul si 12 orasele din apropiere s-au unit formand zona metropolitana Toronto. In 1967 au fost incluse alte sapte orase. In 1998, s-a infiintat un singur guvern pentru intreaga zona si s-au stabilit noi limite administrative. In afara de Toronto, zona metropolitana include East York, Etobicoke, North York Scarborough si York.

La aproximativ 100 km vest de Toronto se afla orasul Brantfort, unde imigrantul scotian Alexander Bell – inventatorul telefonului – s-a stabilit impreuna cu familia sa. Aici si-a testat inventia pentru prima data, pe 26 iunie 1874, inaugurand astfel era comunicatiilor prin telefon.

Toronto este cel mai mare oras cu cel mai rapid ritm de dezvoltare din Canada. Dispune de o arhitectura deosebita si este plin de restaurante bune si institutii culturale interesante. A fost numit Hollywood North, din cauza numarului de filme produse acolo, in care Toronto tine locul, ca decor, altor orase mari, americane sau europene. Se spune ca Toronto apare mai rar in filme ca el insusi, decat ca decor.

TORONTO – ATRACTII TURISTICE

 • CN Tower si Centrul Rogers – repere aflate in centrul orasului Toronto.
 • Muzeele din Toronto, faimoase pentru expozitiile lor interesante. La Muzeul Regal Ontario pot fi admirate schelete de dinozauri, in timp ce Galeria de Arta din Ontario gazduieste o colectie impresionanta. Merita vizitat si unicul muzeu de ceramica din Canada, Muzeul Gardiner.
 • Distillery District, candva cea mai mare distilerie, din America de Nord, azi un complex industrial victorian bine pastrat.
 • Casa Loma – proprietatea magnatului financiar canadian Sir Henry Pellat, cu 98 de camere.
 • Exhibition Place si Ontario Place – cel mai mare spatiu expozitional din tara si un faimos parc de distractie.
 • Galeria Celebritatilor din Hochei – o mecca pentru fanii hocheiului canadian, cu cea mai mare colectie de obiecte legate de hochei.
 • Piata Yonge-Dundas, una din cele mai elegante piete din oras.

PRET ZBOR: ROMANIA – TORONTO

 • Cu plecare din Bucuresti pretul este de 471 €
 • Cu plecare din Timisoara pretul este de 488 €
 • Cu plecare din Iasi pretul este de 724 €
 • Cu plecare din Cluj Napoca pretul este de 658 €
 • Cu plecare din Sibiu pretul este de 681 €

VREMEA IN TORONTO

 • Toronto este situat intr-o zona cald temperata.
 • Temperatura medie in iulie – 22 grade celsius, in ianuarie – minus 4,5 grade celsius.

Toronto se afla in Sudul Canadei si se bucura de o clima mai calda decat alte regiuni ale tarii. Apropierea Marilor Lacuri nu inseamna doar veri calde si umede si ierni inghetate, ci adesea inseamna ninsori bruste intense si ceata, precum si intarzieri ale anotimpurilor, cand vara si iarna sunt prelungite.