Peninsula Yucatan, Mexic – Obiective turistice care merita vizitate

Obiective turistice, cazare, bilete avion

Scurt istoric despre Yucatan

Yucatán este un stat în partea de nord-vest a peninsulei Yucatan, litoralul sau avand deschidere la Golful Mexic.. La est se află statul Quintana Roo, unde gasim Cacun-ul si Cozumel; la sud de Yucatan se afla Campeche.

In Yucatan se afla Craterul Chicxulub; geologii spun ca acest crater dateaza de aproximativ 65 milioane de ani, de la coliziunea Pamantului cu un meteorit, si se spune ca are legatura cu disparitia dinozaurilor. In vremurile istorice timpurii, Yucatan a fost unul dintre centrele civilizatiei Maya pre-columbiana iar poporul Maya inca formeaza o parte importanta din populatia statului.

Yucatan a fost cucerit de catre spanioli in anii 1500, schimband astfel orasul mayas T`ho cu orasul Merida, capitala de astazi a Yucatan-ului. Conchistadorii spanioli au ramas aici, s-au casatorit cu mayasi, devenind astfel o parte din patrimoniul istoric al Yucatan-ului.

La sfarsitul anilor 1800, henequen, o planta cultivata pentru fibrele sale puternice care a fost ulterior folosita la confectionarea franghiilor, a devenit cunoscuta sub numele de „aurul verde” din Yucatan. Vanzarea acestor franghii a dus la dezvoltarea economica a Yucatan-ului.

Aceasta planta a facut din Yucatan unul din cele mai bogate state din Mexic, si la sfarsitul secolului XX a transformat Merida intr-un oras cu mai multi milionari decat in orice alt oras din lume.

Ce orase poti vizita in Yucatan

  • Mérida – capitala statului și cel mai mare oraș.
  • Izamal – oraș mic cu un bogat istoric mayas si spaniol. Cunoscut pentru zidurile sale pictate in galben.
  • Motul – oraș mic, originea numelui este de la un vas Yucatecan numit „huevos Motuleños”, locul de nastere al lui Felipe Carrillo Puerto.
  • Progreso – Oras port din Golful Mexic, cunoscut pentru fructe de mare proaspete și plaje.

Cum sunt oamenii in Yucatan

Yucatan este un loc cu oameni prietenosi, un loc perfect pentru a explora cultura Maya, se bucură de plaje frumoase cu nisip, râuri subterane, vechi situri arheologice Maya.

Cei mai mulți oameni vorbesc Maya și spaniolă; Engleza și germana sunt, de asemenea, de obicei vorbite la site-uri turistice. Iubitorii de păsări vor găsi in Yucatan un loc minunat dedicat păsărilor.

Cei care iubesc locurile romantice vor găsi multe astfel de locuri în orașele coloniale, unde oamenii se adună noaptea în parcuri si piete sa se bucure de un concert gratuit de muzică sau dans.

Cum ajungi in Yucatan

Pe calea aerului: Cel mai mare aeroport se afla in Merida. Se poate ajunge zburand si la aeroportul din Cancun, care se afla la est de Yucatan.


Cu barca: Principala opțiune pentru apropierea de Peninsula Yucatan cu barca sunt navele de croazieră care deservesc statul Yucatan sau statul Quintana Roo. Cele mai multe nave de croazieră isi coboara ancora la est la Cancun sau Cozumel. Unele nave de croazieră ancoreaza la Progreso, în Yucatan. Progreso are unul dintre cele mai lungi diguri din lume.

Rutier : Yucatan are autostrăzi extinse, bine construite, si in mediul rural, de stat și drumuri federale care sunt sigure pentru turisti.

Ce poti vedea si ce poti face in Yucatan

Merida. În fiecare noapte Primăria sponsorizează multe evenimente culturale și dansuri regionale în centrul istoric; cele mai multe evenimente sunt gratuite și programate să înceapă după ora 07:00 P.M.

Carnavalul de la Merida a evoluat în ultimii ani, de la o / celebrare indigena catolic Mayasa la ceea ce poate fi descris ca fiind „Petrecerea Anului”. Timp de o săptămână, Paseo de Montejo, strada principală, este închisa mai multe nopți și câteva zile, pentru parade de dansatori costumati

Arheologie. Yucatán este casa mai multor zone arheologice Mayase celebre. Cel mai cunoscut și cel mai vizitat de turisti este Chichen Itza, site-ul Kukulcan Piramida, Observatorul Maya, și Cenote Sacre.

Pot fi observate stiluri arhitecturale contrastante la site-uri de-a lungul Mayan Ruta Puuc. Există mai multe site-uri minore, nu la fel de bine cunoscute, care sunt plăcute pentru a fi vizitate, de asemenea. Printre acestea se numără Labna, Sayil, Kabah, Ek Balaam, Dzibilchaltun și Edzna.

Cenotes. Aceste lacuri și formațiuni subterane din peșteri naturale, găsite în întreaga Peninsula Yucatan, se gasesc în special în statul Yucatán. Cea mai mare concentrație se găsește în ceea ce a fost cândva un crater de meteorit antic.

Multe sunt situate de-a lungul La Ruta de los Cenotes, o rețea oficială de drumuri secundare, care sunt promovate de administrații regionale și autorități turistice.

Spa-uri. Masaje și tratamente bazate pe practicile rituale Mayase sunt disponibile la spa-uri, cum ar fi Yaxkin Spa la Hacienda Chichen, aproape de Chichen Itza. Alte ferme, cum ar fi Hacienda Petac și Hacienda Xcanatun oferă, de asemenea servicii de spa.

Muzee. Multe orașe și localități din Yucatan au mici muzee mijlocii. Chichen Itza are o mica expozitie la intrarea principală a site-ului, în cadrul complexului Cultur. Hacienda Chichen are Greene Galeria Merle și muzeul . Merida are multe muzee, printre care noul Gran Museo del Mundo Maya a, care are exponate extinse asupra istoriei și culturii Maya.

Downtown Merida găzduiește Macay, un muzeu de artă contemporană. In afara de Merida, în apropiere de Ticul, este Muzeul de Cacao , unde vizitatorii pot afla procesul de fabricare a ciocolatei și proba rezultatele.

În Valladolid, un cuplu local, și-a deschis casa ca un muzeu de arte și meserii mexican numit Casa de los Venados .