New York – Atractii turistice, Marele Mar

Atractii turistice, recomandari, bilete de avion, cazare

ORASUL CARE NU DOARME NICIODATA

Stema New York-ului prezinta un colonist alb si un indian American, simbolizand orasul multi-cultural. Oamenii din toate colturile lumii au construit un oras uimitor de variat, tolerant si fasinant, plin de contraste.

TOT CE TREBUIE SA STII DESPRE NEW YORK

 • American – The Cyty of New York
 • Tara – Statele Unite ale Americii
 • Statul – New York
 • Suprafata – 787 km 2
 • Populatia – 8. 219.000
 • Fondat – 1625
New York

DESPRE MANHATTAN SI INIMA ORASULUI

Aceasta insula, cumparata pe o mana de margele de la tribul Algonquin, a devenit centrul uneia dintre cele mai mari metropole din lume. Cuprinde primaria si multe cladiri de birouri si institutii.

Wall Street, cu Bursa din New York, este inima lumii financiare. Manhattan-ul detine si multe muzee faimoase, precum si colegii prestigioase. Central Park, o enclave verde de 340 de ha printre zgarie-nori, este locul preferat de relaxare al locuitorilor orasului.

New York

DE CE TREBUIE SA VIZITEZI SI EMPIRE STATE BUILDUING

Construit in 1931, aceasta cladire Art Deco si varful sau au devenit unul din simbolurile New York-ului. Are 381 m inaltime (448 m cu tot cu varful), 102 etaje si greutatea estimata este de 360.000 tone.

Este cel mai inalt zgarie-nori din New York, al doilea ca inaltime din tara (dupa Sears Tower din Chicago) si al noualea din lume.

New York

CATEVA DETALII DIN ISTORIA NEW YORK

S-au schimbat multe de la inceputurile orasului, dar au ramas multe urme ale istoriei, de exemplu numele strazilor. Wall Street este locul unde un zid forma granita de nord a orasului New Amsterdam. Mill Lane este numita dupa o moara de vant olandeza ce se afla acolo in sec. XVII.

Un muzeu in Custom House detine o colectie fascinanta ce documenteaza viata, credinta si obiceiurile indienilor americani. Pe Ellis Island puteti vizita un muzeu dedicat imigrantilor care au ales Statele Unite ca noua lor tara, construit pe locul unde nou venitii erau primiti si interogati.

New York

CAT COSTA UN SEJUR IN NEW YORK

 • Sejur Hotel Astor On The Park 3* 7 nopti de la 1079 euro
 • Sejur Hotel Doubletree By Hilton Times Square 4* 7 nopti de la 1079 euro
 • Sejur Hotel Ramada New York Eastside 3* 2 nopti de la 369 euro
 • Sejur Hotel The Redbury 4* 7 nopti de la 1214 euro

Sejur New York : 4 oferte de sejur cu preturi cuprinse intre 369 EURO si 1694 EURO

New York

LOCURI CE MERITA VIZITATE IN NEW YORK

 • Statuia Libertatii – un simbol monumental al orasului.
 • Empire State Building – cea mai inalta cladire din oras, cu terase de observare ce ofera o panorama spectaculoasa.
 • Muzeul Metropolitan de arta – cu o colectie de peste 2.000 de opera din diverse tari.
 • Muzeul Guggenheim – una din cele mai neobisnuite cladiri de muzei din lume.
 • Muzeul de Istorie Naturala – cel mai mare muzeu din lume de acest fel, cu colectii ce ilustreaza istoria evolutiei.

CUM SUNT OAMENII IN NEW YORK

Se estimeaza ca 30-40% din rezidentii New York-ului sunt imigranti. Acestia creeaza enclave in care limba de origine este mai folosita decat engleza. In New York exista cartiere intregi unde comunitatile de imigranti sunt mai mult sau mai putin asimilate, cu propriile institutii culturale si restaurant cu specific culinar propriu.

Bisericile, templele budiste si sinagogile se afla foarte aproape unele de altele. Chinatown, Spanish Harlem si Litlle Italy sunt exemple de cartiere locuite de minoritati entice.

New York

MUZELE ORASULUI NEW YORK

New York-ul nu este doar un oras al oamenilor de afaceri, ci si al intelectualilor, studentilor si artistilor. Metropolitan Opera House s-a mutat pe Broadway in 1883, urmata si de alte institutii culturale,

Curand, in zona s-a format un centru cultural important. Multe evenimente culturale si spectacole au loc in Times Square, luminat de stralucirea firmelor de neon. Elegantul Greenwich Village, SoHo si TriBeCa sunt de asemenea cartiere artistice bine cunoscute.

New York

STIATI CA?

New York-ul este numit The Big Apple – Marele Mar, un nume utilizat prima data de Edwars S. Martin in cartea sa numita “Un calator in New York” (publicata in 1909). El a comparat Statele Unite cu un mare mar care se hraneste cu ce e mai bun din copac.

O PASARE PHOENIX RENASCUTA DIN CENUSA

Ground Zero, unde s-au aflat turnurile gemene ale World Trade Center (WTC) pana la 11 septembrie 2001, contine un monument inchinat victimelor atacurilor teroriste. Aproape 3.000 de oameni au murit, inclusiv pasagerii avionelor deturnate, personal al WTC si muncitori din echipele de salvare.

Numele lor se afla pe o imensa placa memoriala. Gardul deschis ofera vedere asupra santierului. Noul proiect include Freedom Tower, inalt de 1.776 picioare (541 m) – referinta pentru anul 1776 cand SUA si-a proclamat independent. Forma sa va semana cu turnurile WTC.

Va exista si un monument al victimelor atacului din 9/11. In prezent, tragedia este comemorata printr-o cruce de otel realizata din grinzile structurale ale WTC extrase de sub daramaturi si “The Sphere”, o sculptura de Fritz Koenig ce se afla intre turnuri, reconstruita.

New York

6 LUCRURI FASCINANTE LEGATE DE NEW YORK

 • 1. Contrar a ceea ce se crede, Albany si nu New York-ul este capitala statului New York.
 • 2. Din 1946, New York a fost sediul Organizatiei Natiunilor Unite (ONU).
 • 3. Biblioteca publica a orasului este printre cele mai mari din lume, cu 36 de milioane de volume.
 • 4. New York-ul are cea mai mare retea de metrou din lume, cu un total de 1.056 km de linii. Cele 26 de linii functioneaza non-stop si deservesc cca. 4,8 milioane de pasageri pe zi.
 • 5. In New York se vorbesc peste 40 de limbi, cu cei mai multi imigranti veniti din Republica Dominicana, China, India, Jamaica, Rusia, Italia, Polonia si Romania.
 • 6. Catedrala Sf. Ioan din Patmos (cel Divin) va fi cel mai mare lacas de cult din oras. Constructia ei a inceput in 1892 si se va finaliza, probabil, inainte de 2050.

CUM ESTE VREMEA IN NEW YORK

New York