Bahamas – Ghid de calatorie, atractii turistice, sejur, cazare

SIMTI CALDURA LOCULUI

Localnicii spun ca, atunci cand vei atinge nisipul plajei si privirile se indreapta spre lucirile azurii ale marii, vei simti ca esti in Bahamas si vei trai sentimentul inconfundabil ca apartii locului.

Plajele superbe marginite de palmieri, apa cristalina si clima calda tot timpul anului sunt principalele atuuri ce atrag turistii in Bahamas.

Unul dintre statele cele mai prospere din regiune, Bahamas este alcatuit din circa 700 de insule si o puzderie de alte peste 2300 de insulite, localizate in nord vestul Marii Caraibelor.

Cultura bahamiana a fost influentata si se afla intr-o stransa relationare cu alte culturi ale bazinului caraibean, cu cultura Gullah, cultura americanilor de origine africana, din zonele de coasta din Carolina de Nord si Georgia.

Cateva aspecte specifice ale culturii locale sunt impletiturile din frunze de palmier, papusile Voodoo, practicile obeah – practici ancestrale de magie, si junkanoo, o manifestare traditionala de dans si muzica.

Bahamienii sunt prietenosi, ospitalitatea lor este renumita, iar principalul factor de relationare este considerat servitul mesei; umorul si autoironia le sunt, de asemeniea, caracteristice.

Bahamas

BAHAMAS, DATE GENERALE

Nume: Federatia Bahamas
Capitala: Nassau
Asezare: Stat insular in nordul Oceanului Atlantic – Federatia Bahamas (Commonwealth), situat la nord de Cuba si Hispaniola, in sud – estul Floridei (SUA)
Moneda: Dolarul bahamian – BSD
Fus orar: UTC -5 / UTC -4

Bahamas

4 MOTIVE PENTRU A VIZITA BAHAMAS

 • Peisaje uimitoare: Plaja Gold Rock, Lucaya, Mather Town, Paradise Cove
 • Sporturi nautice, in special scuba diving si snorkeling
 • Paradis exotic: Insulele New Providence si Grand Bahama
 • Pesteri si grote subacvatice: Parcul National Lucayan
Bahamas

LA CE SA TE ASTEPTI IN BAHAMAS

Practicate inca din perioada coloniala, tratamentele naturiste au fost utilizate de fostii sclavi, multe dintre tratamente transmitandu-se din generatie in generatie.

Sunt cunoscute peste 100 de plante autohtone ce sunt folosite ca remedii fiind considerate a avea efecte tamaduitoare si utilizandu-se de la acestea florile, radacinile, fructele sau tulpina.

Multe dintre hoteluri si resorturi ofera prezentari ale unor „farmacisti” locali ce descriu efectele tratamentelor cu plante, cum se recunosc plantele medicinale, cand si cum se recolteaza.

Bahamas

CUM ESTE VREMEA SI CAND SA VIZITEZI BAHAMAS

Clima in Bahamas este de tip subtropical spre tropical, moderata de curentul Gulf Stream, imbracand aspecte de clima tropical marina, cu  furtuni in perioada de schimbare a sezonului spre sfarsitul verii (iunie – noiembrie), furtuni ajungand deseori la nivel de uragane; uraganele ce au afectat zona sunt Andrew (1992), Floyd (1999), Frances (2004), Wilma (2005).

Precipitatile anuale sunt cuprinse intre 216,4 – 747,5 mm/an, umiditatea aerului oscileaza intre 61 – 68 %. Clima in Bahamas cunoaste doua sezoane: vara din mai pana in septembrie si iarna din octombrie pana in aprilie, cu temperaturi cuprinse intre 21º – 28º C. Rareori, datorita influentei unor curenti arctici temperaturile pot scadea pana la 2º – 5º C cu rare precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare, zapada fiind un eveniment; ultima zapada a cazut in ianuarie 1977 in Freeport.

Bahamas se bucura de aproximativ 320 de zile insorite pe an; sezonul de varf este cuprins intre lunile decembrie – aprilie cand preturile la hoteluri sunt cele mai ridicate; apogeul sezonului turistic este de Craciun si de Paste.
In extra sezon multe hoteluri fac reduceri semnificative; desi poate fi vizitat in tot timpul anului, Bahamas este mai putin recomandat ca destinatie in perioada cuprinsa intre sfarsitul lunii iunie si mijlocul lunii noiembrie datorita furtunilor.

Bahamas

CUM ITI POTI PETRECE TIMPUL IN BAHAMAS

 • Descopera plajele cu nisip fin si intinderile de apa turcoaz
 • Exploreaza frumusetea si diversitatea submarina
 • Inoata cu delfinii
 • Relaxeaza-te la bordul unui vas de croaziera spre Bahamas
 • Petrece un sejur pe Insula Atlantis Paradise
 • Inchiriaza o masina si fa un tur al insulei
 • Distreaza-te la festivalurile locale
 • Viziteaza capitala arhipelagului, Nassau
 • Exploreaza pesterile din Parcul National Lucayan
 • Sarbatoreste luna de miere intr-unul din resorturile luxoase de pe insula
 • Fa o scufundare cu submarinul in regiunea Insulei Grand Bahama
 • Exploreaza Insula Cat intr-o drumetie montana
 • Fa un tur cu barca a insulei Peterson Cay

Galerie Foto – Bahamas

[awesome-gallery id=893]